E.R. Wahlman

Nostamme hattua kaikille, jotka eivät kulje paljain päin.

Miesten hatut ja lakit

Perinteiset huopahatut

Vaihtuva valikoima perinteisiä huopahattuja kapealla ja leveällä lierellä.

Monet mallit sopivat myös naisille. Materiaaleina hiushuopa (fur felt) tai villahuopa. Mallit mm.: homburg, trilby ja fedora.

68–190 €

Lakit

Perinteisiä ja uuden mallisia kesä- ja talvilakkeja tunnetuilta valmistajilta.

Malleina mm. flatcap, 8-piece cap, bakerboy ja baseball cap. Materiaaleina villa, pellava, puuvilla ja sekoitekankaat.

36–90 €

Helsinki Cap

Tyylikäs villahuopainen lakki valmistetaan käsityönä Suomessa. Saatavilla nyörillä tai ilman sekä mustilla tai kullanvärisillä napeilla.

Värit: musta. Materiaalit: villa 70 %, polyamidi 20 %, kashmirvilla 10%, 

Ilman nyöriä

58 €

Nyörin kanssa

68 €

Helsinki Cap

Panamahatut

Aidot panamahatut solmitaan käsin Ecuadorissa. Ilmava ja kevyt kesähattu sopii niin juhlaan kuin arkeen, ja sitä käyttävät sekä miehet että naiset.

Ecuadorissa käsin punottuja panamahattuja kapea- ja leveälierisinä. Chevalier-olkihatut, ns. isoisän olkihatut.

150–350 €

Panamahatut

Baskerit

Klassiset ranskalaiset baskerit on valmistettu vuodesta 1840 lähtien Oloron-Sainte-Marie:ssa, Pyreneen vuoriston juurella.

Perinteinen baskeri tehdään huovuttamalla 100 % merinovilla kylmää ja kosteaa vuoristoilmaan kestäväksi päähineeksi, jonka viimeistelee vuori ja nahkainen hikinauha. Aito ranskalainen baskeri sopii niin miehille kuin naisille. Saatavilla kokoja 54–64 viidellä eri halkaisijan leveydellä: 9″, 9½”, 10″, 10½”, 11″.

84 €

Baskerit

Silinterit

Silinteri (top hat) oli ennen herrasmiehen symboli ja taikureiden suosima päähine, jota nykyisin käytetään esimerkiksi frakin ja häissä usein käytetyn päiväjuhlapuvun, eli saketin kanssa.

Wahlmanilla valmistettiin ennen silkkiset silinterit mittatilaustyönä. Nykyisin silinterimme tulevat tunnetuilta valmistajilta, kuten Wegener ja Chritys’.

Mustia ja harmaita silintereitä. Materiaalit: huopa tai fur felt.

250–525 €

 

Knallit

Perinteinen hiushuovasta kovetettu knalli kehitettiin englannissa n. 1850-luvulla suojaksi metsänvartijoille, jotka ratsasteassaan saattoivat lyödä päänsä puiden oksiin.

Myöhemmin knalli yleistyi jokamiehen päähineeksi, ja se oli suosittu niin työväenluokan kuin Lontoon Cityn pankkimiesten käytössä. Nykyisin knalli sopii myös rennompaan pukeutumiseen.

Perinteinen kovetettu knalli. Materiaali 100 % fur felt.

120–310 €

120-310 €

Knallit